Eren les quatre de la matinada quan una fuita d'aigua en una canonada del carrer de Ganduxer ha provocat aquest guèiser. La pressió de l'aigua ha aixecat l'asfalt i ha ocasionat una riuada de pedra i fang. Aquest matí, la imatge era aquesta, un esvoranc de vuit metres d'amplada i tres de profunditat. Per seguretat, tres veïns de l'immoble més proper al forat han estat desallotjats. DANIEL MÒDOL, regidor de Sarrià - Sant Gervasi "Afortunadament només danys materials en aquest immoble més proper. Hem de destacra que no hi han danys personals i que s'ha hagut d'oferir de forma preventiva un allotjament a tres persones que vivien en aquest immoble d'aquí." Segons aigües de Barcelona, el motiu de la fuita ha estat la calor. Tot i que no hi ha danys estructurals, els edificis del voltant n'han quedat malmesos. "Però els veïns no en són els únics afectats. Alguns establiments també n'han patit les conseqüències. És el cas del gimnàs situat a la planta baixa del número 51. Les seves instal•lacions han quedat inservibles." LOURDES CAPDEVILA propietària del gimnàs "S'ha fet malbé tot, els envans les divisions que teniem per fer tractaments, camilles i així tot destrossat." Més avall, l'aigua ha malmès uns cinemes i la riuada ha arrossegat part de la terra dels jardins del Turó Parc. Des d'aquest matí i durant tot el dia els operaris han estat treballant per arreglar la canonada i poder tapar l'esvoranc al més aviat possible. Com a conseqüència, el trànsit n'ha quedat afectat. El carrer de Ganduxer està tallat i es desvien els cotxes pels carrers de Modolell i de Jacinto Benavente. Una tall que molts conductors no esperaven i que ha ocasionat algunes retencions, en especial durant els hores punta.

La fuita s’ha produït poc després de les dues de la matinada. Tres tancs dels Bombers, efectius de la Guàrdia Urbana i tècnics de la companyia d’aigües s’han desplaçat fins allà i s’han trobat amb un gran forat d’uns 40 metres quadrats i tres metres de profunditat. Això ha obligat a tallar el trànsit al carrer des de la ronda de General Mitre fins a la plaça de Sant Gregori Taumaturg. La pressió amb què ha sortit l’aigua també ha causat destrosses en alguns establiments propers com el centre de reforç muscular Lourdes Capdevila, o el gimnàs DiR Diagonal, que ha anunciat que romandrà tancat durant tot el dia. La càrrega de pressió també ha causat una segona fuita, en aquest cas a dins del Turó Parc, i ha calgut tallar l’avinguda de Pau Casals en sentit descendent fins a les 10 h per retirar-ne pedres i sorra. Tot i que aquesta avaria no ha afectat el subministrament d’aigua dels veïns, en un primer moment s’ha hagut de tallar el gas com a mesura preventiva i part de la instal·lació elèctrica ha quedat afectada. Operaris d’Aigües de Barcelona treballaran tot el cap de setmana per poder reparar la fuita i restablir el trànsit al més aviat possible.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha obert un expedient informatiu per aclarir l’origen de la fuita, que la companyia, Aigües de Barcelona, atribueix a les dilatacions de les juntes de les canonades per les altes temperatures de l’època. Fa unes setmanes que s’havien fet obres a la canonada on s’ha produït la fuita.

Imatge: @belenchona

Imatge: @blancagraus