(ACN) La fiscalia ha demanat l’arxivament de la querella contra l’exalcaldessa de Barcelona Ada Colau presentada per la immobiliària Juninmo per suposades coaccions. S’haurien donat quan se’ls van obrir dos procediments sancionadors per no oferir lloguer social a un inquilí el 2021. El fiscal considera que ni Colau, ni l’exregidora d’Habitatge Lucía Martín ni altres treballadors municipals querellats van cometre cap delicte, segons l’escrit avançat per diversos mitjans i al qual ha tingut accés l’ACN.

La immobiliària denunciava que va haver de prorrogar el contracte a l’inquilí i quan aquest va deixar de pagar el lloguer tres mesos després, en demanar un altre desnonament, els responsables municipals van incoar-li un altre expedient sancionador, en relació amb un altre immoble. Per això, va presentar una querella per coaccions contra la llavors alcaldessa Colau i l’equip de funcionaris i treballadors socials.

“No consten coaccions”

En el seu escrit, el fiscal diu que “no consten coaccions per prorrogar el contracte de lloguer malgrat l’impagament de mensualitats o per oferir una alternativa residencial. Aquest oferiment no és una imposició dels responsables municipals sinó una exigència legal si es donen una sèrie de requisits, que en aquest cas no es donaven i, per això, després d’acreditar-se aquest extrem, l’expedient va ser arxivat”.

El fiscal també assegura que “no consta tampoc que la querellant hagués accedit a prorrogar el contracte de lloguer per exigències de les querellades ni per amenaces d’obertura d’expedient, ja que un es va arxivar després de les al·legacions de la querellant i l’altre es va arxivar pràcticament d’inici després d’haver-se advertit un error material”.