MANEL PARRA, portaveu de la Plataforma d'Espanya i Catalans "És la resposta de grups i xarxes socials que volien expressar aquell dia allò que vénen expressant des de fa molts anys. I ara amb més força que mai perquè estem en un moment on s'ha plantejat el panorama amb més nitidesa i ara és el moment per aquells que ens sentim catalans i espanyols de dir allò que hem fet al llarg de molts anys."

Més enllà d’aquests vehicles, però, des de Plataforma d’Espanya i Catalans asseguren que la xifra final podria ser més elevada i en aquesta mateixa línia apunten que fins i tot podrien venir autocars des d’altres punts de l’Estat espanyol.

L’acte central començarà a les 12 del migdia, quan es llegirà el manifest en català, castellà, anglès i també en llengua de signes. A més, hi participaran diversos grups de música, entre els quals un de català o un amb arrels andaluses.

D’altra banda, la plataforma organitzadora, nascuda tot just fa unes setmanes, ha assegurat que serà una celebració que es farà al marge de partits polítics i que, per tant, tots aquells que hi assisteixin ho faran a títol individual.