La manifestació convocada aquest divendres a les 12 del migdia a la plaça de Catalunya amb motiu del Dia de la Hispanitat vol donar cabuda, segons diuen en la convocatòria a la xarxa social Facebook, a les persones que se senten catalanes i també espanyoles. El lema de la trobada serà “Catalunya som tots” i l’objectiu és que la reivindicació es faci amb una “manifestació cívica, familiar i festiva” amb un esperit “totalment democràtic”. La plataforma que la convoca, d’Espanya i catalans, sorgeix de la iniciativa popular, segons els portaveus, i no està adscrita a cap partit polític.

La Falange Española ha anunciat que s’adhereix a aquesta concentració, perquè considera que “cal una resposta urgent per detenir els secessionistes”. El president del moviment, Manel Parra, però, ha dit que no acceptaran la presència de  partits que no siguin partíceps de la nostra democràcia i estat de dret”.

PxC, PPC i C’s participaran en la concentració

Els partits de caire més espanyolista han mostrat suport a la convocatòria durant els darrers dies. Plataforma per Catalunya (PxC) participarà en la reivindicació i ha assenyalat que es pot defensar Catalunya sense ruptures amb Espanya perquè “els únics que realment sobren en aquest país són els immigrants”, mantenint així el discurs en contra dels nouvinguts.

També el Partit Popular de Catalunya (PPC) i Ciutadans (C’s) hi han confirmat l’assistència. La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, no ha descartat anar a la concentració, tot i que ha dit que també està convidada als actes de la Hispanitat a Madrid. Previsiblement, en l’acte també hi participarà el president de C’s, Albert Rivera, i el portaveu del partit, Jordi Cañas, que ha reclamat a les forces de seguretat que evitin que “radicals” d’un o altre extrem puguin alterar el normal funcionament d’aquesta convocatòria.