La Cursa de la Dona, enguany amb rècord de participants, ha tornat a omplir Barcelona de color rosa amb un objectiu solidari: obtenir fons per a la investigació mèdica. Algunes corredores hi han participat amb la superació personal com a objectiu i hi ha voluntaris que no hi falten mai: “Se’m posa la pell de gallina”, afirmen.

Des de l’Associació Espanyola Contra el Càncer expliquen que les entitats són importants perquè ofereixen una solució social als problemes psicològics que apareixen durant la malaltia i donen suport global a tota la família. L’entitat Polseres Roses tampoc no s’ha perdut l’esdeveniment. Any rere any hi són per recollir les cues de cabells que donen corredores solidàries, i que tinguin cues més llargues de 35 centímetres.

“D’això en fem perruques que regalem gratuïtament a qualsevol dona espanyola que ens confirmi que té càncer i percep un sou inferior als 1.200 euros.”

L’esdeveniment, no obstant això, ha generat polèmica a les xarxes pels regals sexistes que han entregat al final de la cursa a les participants.