Puig ha precisat, en un esmorzar informatiu al Fòrum Europa Tribuna Catalunya, que la mesura encara es troba en fase d’estudi i que consistiria que la Generalitat cobrés una taxa als organitzadors de grans esdeveniments esportius o culturals que generen beneficis importants, però mai en l’àmbit amateur.

El conseller ha dit que només es cobrarien les funcions policials que van més enllà dels serveis bàsics. Puig ha volgut deixar clar que la mesura s’estudia en el cas de grans actes que generen beneficis i en els quals l’Administració podria recuperar part dels diners invertits en els dispositius de seguretat.

La taxa, si tirés endavant, s’aplicaria en l’àmbit professional i podria afectar, per exemple, els clubs de futbol i els organitzadors de campionats europeus o mundials d’atletisme, de carreres de Fórmula 1 o de grans concerts o esdeveniments amb finalitats comercials. Felip Puig ha emmarcat aquesta proposta en el marc de la reflexió que manté des de fa mesos d’acord amb la convicció que la seguretat “no és una responsabilitat exclusivament pública”. Segons Puig, la societat ha d’implicar-se cada vegada més en la seguretat, per això ha apel·lat a la responsabilitat a l’hora d’incrementar la col·laboració ciutadana amb les forces de seguretat.