L'any 1985 l'acusat es va convertir en el propietari del bloc de pisos. Des d'aquell moment i fins a 2008 va ser el període on hauria pertorbat l'estança de la Rosa Talón, veïna dels baixos. Segons la inquilina, l'acusat va deixar de cobrar-li el rebut del lloguer, va donar de baixa el subministrament de l'aigua, fet que va provocar que n'estigués sis anys sense, i fins i tot, no va denunciar fins passats dos anys la presència d'ocupes al bloc. Però no va acabar aquí. La llogatera va interposar diverses denúncies a l'Ajuntament, perquè el propietari NO arreglava els desperfectes del bloc. Esquerdes a la cuina i a la façana, sostres trencats i balcons a punt de caure. Segons l'acusat, va fer petites reparacions a la finca tal com ordenaven les diverses recomancions de l'Ajuntament fins que va rebre una sentència que l'obligava a fer, segons el propietari, una reparació que considerava excessiva, i que no va acatar. Per aquest cas la fiscalia ha demanat tres anys de presó per a l'acusat per haver realitzat tot un seguit d'actuacions per provocar que la inquilina abandonés la finca. La Rosa, tot i el mal estat del pis assegura que continua vivint al pis, encara que alguns fets quotidians com dutxar-se o rentar la roba els fa a casa de familiars propers.

Talón fa sis anys que no té aigua corrent a la finca que utilitza d’habitatge i de comerç, una cistelleria, al carrer de Rogent. Aquest és un dels casos més emblemàtics en les lluites contra l’assetjament immobiliari promogudes a la ciutat per l’Associació d’Afectades pel Mobbing Immobiliari. Fa 15 anys que Talón  denuncia la situació en què es troba i el seu cas ha comptat amb un ampli suport social al barri.

Antecedents

L’abril de 2009 veïns, associacions i entitats del barri van celebrar la suspensió del desnonament de la Rosa Talón, encentat per la via civil, perquè el propietari pretenia realitzar unes obres de manteniment de la finca i demanava la resolució del contracte. La sentència va obligar a pagar les costes del judici al propietari. Just abans s’havia demanat la suspensió de l’execució per prejudicialitat penal, en posar en coneixement del Jutjat Civil de Primera Instància número 42 de Barcelona el fet que, en la via penal, la fase d’instrucció encetada arran de la querella formulada per Talón en contra del propietari per “mobbing” immobiliari havia finalitzat i que el Ministeri Fiscal sol·licitava la condemna del propietari a la pena de tres anys de presó per un delicte de coaccions continuat. Ara, el propietari s’enfronta al judici.