ALEX CASTILLO, president FaPac "Nosaltres estem disposats a enfrontarnos en primera línia, però el que reclamem i demanem a la resta a la societat és que tingui una actitud més ferma, més combativa i més dura i més consquent perque és evident que si preguntem, poca gent trobarem a favor de la LOMCE".

La FaPaC acusa el Departament d’Ensenyament “d’utilitzar la via del xantatge per minimitzar la veu de les famílies” que el 4 de maig es van oposar que els seus fills realitzessin les proves de tercer de primària. Asseguren que les direccions dels centres “se senten pressionades de forma explícita” per examinar en els pròxims dies els alumnes que no les van fer. A més, diuen, no s’han informat els pares de les dates previstes per a l’avaluació.

Des de la federació, els consta que més de 800 famílies van boicotejar les proves en 40 escoles d’arreu de Catalunya. La FaPaC reitera que no s’oposa a les avaluacions però no vol que se’n faci un ús que “atempti contra el principi d’equitat i la garantia d’igualtat d’oportunitats”.