El centre d’investigacions del Vall d’Hebron Institut de Recerca té 1.300 professionals treballant i fa uns 900 assajos clínics l’any, ha dit Anna Meseguer, cap del Grup de Fisiologia Renal. Segons Meseguer, la crisi els ha afectat no tant en el pressupost, que s’ha mantingut, però sí en “els recursos humans, perquè el personal hi ha dedicat menys temps”. Meseguer ha assegurat que “és fonamental invertir en recerca i salut perquè és la fortalesa d’aquest país”.

Fa 20 anys que el Vall d’Hebron Institut de Recerca va començar a funcionar i actualment es troba en un “moment dolç”, ha dit Meseguer a l’entrevista del ‘BTV notícies matí’. La crisi no ha aturat el normal funcionament del centre, perquè la inversió “fins i tot ha crescut” perquè s’han anat a buscar els recursos de tot arreu. Meseguer ha explicat que l’Administració ha mantingut el pressupost, però “la disminució del personal clínic ha afectat perquè no s’han pogut dedicar tant a la recerca”. Ha demanat que un cop superada la crisi, el govern  prengui consciència sobre “el valor afegit que tenim en la recerca i la sanitat”. També s’ha referit a la fuga de talents que marxen a l’estranger a treballar: “S’ha de fer una política més agressiva perquè els que estan a fora tornin”. Meseguer és partidària que els metges marxin un temps a l’estranger per formar-se i treballar, però després “han de tornar aquí” i aportar el que han après.

Al Vall d’Hebron Institut de Recerca es van fer el 2014 un total de 900 assajos clínics, que equivalen a tota la investigació que es fa a tots els hospitals d’Escòcia, ha dit.