Just a la mateixa hora en què es va produir l’incident, a les 9.20 h del matí, el sector de l’ensenyament ha volgut retre homenatge al professor Abel Martínez, mort fa un mes després de l’agressió d’un alumne de l’Institut Joan Fuster. S’han concentrat una seixantena de professors davant del Departament d’Ensenyament, entre els quals hi havia les directores generals de primària i secundària del departament.

Els manifestants han desplegat una pancarta amb un crespó negre i el missatge “Tots som Abel”. També han fet un minut de silenci en record de l’Abel i han utilitzat l’etiqueta #nooblidem a les xarxes socials.

L’acte ha comptat amb la lectura d’un manifest unitari, que s’ha repetit davant de tots els serveis territorials d’Ensenyament, i on els sindicats han demanat més mesures de prevenció i més recursos per evitar futures agressions similars a les que va patir el professor.

Marc Sangüesa, protaveu de CCOO, ha mostrat la seva indignació en admetre que aquest episodi és una mostra de la manca de seguretat, “tant de mestres com d’alumnes i que cal intervenir”. David Pérez, representant de CCOO, ha destacat que la mort del professor lleidatà que feia una substitució a un institut de Barcelona “no és un fet aïllat”, i ha acusat Ensenyament de voler tapar la qüestió dient que la víctima és l’alumne.

La portaveu del sindicat USTEC, Ana Elvira Sánchez, ha demanat un protocol per prevenir la violència contra els professors que prevegi el suport jurídic, psicològic i administratiu. També ha reclamat un calendari per revertir les retallades que pateix el sector de l’educació des de 2010.