Les llars d’infants privades encaren els últims dies del curs, i les famílies amb fills de 2 anys encara no han rebut ni un euro de la subvenció promesa pel govern, 800 euros per infant. La transferència de la Generalitat als centres s’ha anat endarrerint i això ha generat malestar entre els pares i mares. La Cristina Ródenas, que porta els seus dos fills a la llar d’infants Peggy (Sarrià – Sant Gervasi) denuncia haver-se sentit desinformada i lamenta que al setembre passat se’ls va anunciar que rebrien aquesta ajuda i que s’ha anat posposant la data de cobrament.

El retard provoca falta de liquiditat a algunes llars

Malestar també de les llars d’infants. Ho explica l’Inma Feliu, directora de la llar Peggy i portaveu de l’Associació Catalana Llars Infants: “Hem estat al mig, havent de donar informació a les famílies i calmant els ànims”, explica. També lamenta que alguns centres van avançar el descompte als primers rebuts mensuals de la família (uns 72 € mensuals per infant) i amb el retard en el pagament ara “estan tenint problemes de liquiditat”.

nens 2 anys llar infants

Fonts d’Educació han confirmat a betevé aquests endarreriments en el pagament de la subvenció. Està previst que un 70 % de l’ajut es transfereixi als centres abans de l’agost perquè l’entreguin a les famílies. Pel que fa al 30 % restant, no arribarà fins a l’octubre. Atribueixen l’endarreriment als diferents processos administratius i asseguren que han agilitzat i avançat els tràmits relatius a la subvenció .

Les llars ofereixen places sobrants a l’administració

Mentre que els infants de les llars privades reben aquesta subvenció de 800 €, per als alumnes de les escoles bressol públiques el curs ha estat del tot gratuït. I això ha provocat una pèrdua d’alumnat als centres privats de Barcelona, on han quedat buides un 20 % de les places. Per això ara des de l’Associació Catalana de Llars d’Infants les ofereixen a l’administració perquè s’hi puguin escolaritzar els infants. “No pot ser que aquí tinguem forats i hi hagi nens en espera de plaça pública”, explica Feliu. Des de l’Associació Catalana de Llars d’Infants han demanat una reunió amb la consellera d’Educació per abordar aquestes qüestions.