L’Espai Vela del port de Barcelona és des d’aquest dilluns un nou edifici de la Facultat de Nàutica de Barcelona de la UPC. Les noves instal·lacions tenen un total de 250 metres quadrats i disposen de diversos espais que es dedicaran a activitats de docència i de recerca dels graus en Nàutica i Transport Marítim, Enginyeria en Sistemes i Tecnologia Naval i en Tecnologies Marines, així com diversos màsters.

El nou espai servirà, concretament, per a les pràctiques d’assignatures com ara mecànica i manteniment d’embarcacions, electrònica, estabilitat i maniobra, i també per a l’estudi d’equips electrònics d’ajuda a la navegació. Disposa d’un moll amb tres punts d’amarratge, una esplanada per fins a set embarcacions, un pescant i una zona d’aparcament. També està previst habilitar a la mateixa zona un taller drassana per a treballs de veleria i cordam i per a la construcció de vaixells i maquetes dels treballs de final de grau dels estudiants.

Amb aquestes instal·lacions, la Facultat de Nàutica recupera un espai que havia perdut amb el canvi d’usos del port i amb la remodelació dels molls de Marina de Port Vell. La inauguració s’ha fet coincidint amb la commemoració del 250è aniversari de la facultat, la més antiga de l’especialitat que hi ha a tot l’estat. Per aquest motiu, durant tot l’any ha organitzat conferències, exposicions i jornades, que culminaran amb un acte central de celebració el proper mes d’octubre.