La Festa de la Ciència recuperar la seva ubicació habitual, el Parc de la Ciutadella. On es faran més de 100 activitats distribuïdes en 30 espais i 10 àmbits temàtics.

La festa ha obert les portes aquest dissabte a les 11 del matí i hi haurà activitats fins a les 00 de la nit, quan es tanqui el parc. Diumenge, la jornada serà més curta, i la serà d’11 del matí a 15 del migdia.

El plat fort d’aquest any és la gimcana que se celebrarà els matins de dissabte i diumenge. Una activitat plena de sorpreses per celebrar els 10 anys de la festa. Petits i grans hi hauran de superar 10 proves científiques que trobaran repartides per tot el Parc de la Ciutadella i que recorda els anys internacionals que s’hi van celebrar. Per finalitzar la gimcana, diumenge, hi haurà un final de festa amb la col·laboració de Dani Jiménez, que farà 10 experiments espectaculars amb la col·laboració del públic.

Una altra de les activitats estrella d’aquest cap de setmana és la festa de la nit. Al Castell dels tres Dragons hi haurà projeccions, làsers i música del projecte ReLoop, un espectacle de mapatge en què els espectadors podran interactuar i crear composicions musicals. Davant del Museu Martorell també tindrà lloc actuacions d’una selecció de grups que han participat en el concurs La llum a les ones, de l’ICFO.

Coincidint amb el desè aniversari, enguany, a més, serà possible comprovar el salt que ha fet la recerca en els últims 10 anys, amb un creixement exponencial de la capacitat de computació i d’emmagatzematge de dades, que ha generat tota mena de reptes i qüestions ètiques. La celebració de la Festa de la Ciència va néixer el 2007, coincidint amb l’Any de la Ciència i 10 anys després ja s’ha convertit en tot un clàssic. Els impulsors pretenien implicar la ciutadania en la ciència a la vegada que projectar la ciutat de Barcelona com a focus del desenvolupament científic i tecnològic d’Europa. Uns objectius que avui consideren assolits amb èxit.