El jutge que investigava la denúncia per assetjament d’una conserge vers un alumne de 15 anys de l’Institut Juan Manuel Zafra ha conclòs que hi ha indicis de delictes en la seva actuació. Segons el jutge, la denunciada va adreçar cartes d’amor a la víctima i, un cop a casa seva, va fer-li massatges i tocaments a la zona genital.

Segons han declarat el menor i diversos professors del centre, situat al barri del Camp de l’Arpa, la conserge es va anar acostant a l’alumne durant el curs 2014/15, “donant-li regals i contactant amb ell diverses vegades dins de l’àmbit de la seva vida personal”. L’acusada va convidar l’estudiant a casa seva i, allà, va fer-li massatges i tocaments a la zona genital. A la causa també figuren diverses cartes d’amor i missatges de WhatsApp de la denunciada cap a la víctima que vindrien a corroborar l’assetjament relatat pel noi.

Els pares ho van denunciar el març de 2015 davant del Consorci d’Educació i, poc després, davant dels tribunals. El Consorci va traslladar llavors la conserge a treballar en unes oficines sense contacte amb alumnes, en espera d’una resolució judicial. Fa dos mesos, la família es va queixar de l’actuació tant de l’escola com de l’Administració, i el Consorci va obrir un expedient informatiu per revisar tota la documentació relativa al cas.

El titular del Jujat d’Instrucció número 7, que ha portat el cas, considera que hi ha prou indicis per acusar l’exconserge d’assetjament i abús sexual. Ara la fiscalia i l’acusació particular tenen 10 dies per presentar els seus escrits de qualificació, abans que s’assenyali la data del judici.