(ACN) L’excap de colla dels Castellers de Barcelona acusat d’abús sexual a menors, ha admès que, mentre era tècnic de canalla de l’entitat, va abusar sexualment de nou adolescents menors d’edat. En el judici que ha començat aquest dilluns a l’Audiència de Barcelona ha reconegut que els va fer tocaments mentre els feia massatges a casa seva entre els anys 2014 i 2019. L’acusat, per qui la fiscalia demanava inicialment 39 anys i dos mesos de presó, ha acceptat els fets denunciats per les noies i una rebaixa fins als 10 anys i mig de presó. Com que per cap dels delictes se li demana un mínim de dos anys de reclusió, l’home podria acabar evitant l’ingrés a un centre penitenciari si la fiscalia no s’oposa a una suspensió de la pena, com pretén la defensa.

Quatre de les víctimes han confirmat les seves denúncies, però després de la vista han coincidit amb ell i li han reclamat que els demanés perdó, cosa que l’acusat no ha fet.

Expulsat per la Junta dels Castellers de Barcelona

Després de la celebració del judici, la Junta dels Castellers de Barcelona ha informat en un comunicat que l’excap de colla ha quedat expulsat definitivament de l’entitat. Des del 2019, quan van tenir coneixement dels fets, van decidir expulsar-lo de manera cautelar, mentre no s’aclarissin els fets.

Es van posar en contacte amb especialistes de l’Hospital Sant Joan de Déu, la Fundació Vicky Bernadet i l’Associació d’Assistència a Dones Agredides Sexualment per rebre assessorament i orientar les víctimes. Com que els professionals de Sant Joan de Déu van detectar indicis de possibles abusos a menors van actuar d’ofici i ho van denunciar a la fiscalia. En el comunicat afirmen que han estat tot aquest temps a la disposició de la justícia i els Mossos d’Esquadra i al costat de les víctimes. Recorden també l’any 2021 vam presentar el primer Protocol contra l’Abús Sexual Infantil del món casteller, que es va fer extensiu a totes les colles.