robatoris passeig de gràcia

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil han detingut a Madrid quatre membres d’un grup especialitzat en robatoris amb força a botigues de luxe de Barcelona. La policia dona per desarticulada aquesta banda, que es dedicava a assaltar comerços amb el mètode de l’encastament amb vehicles robats. Els arrestats són quatre homes d’entre 25 i 35 anys i se’ls acusa de robatori amb força, de robatori i furt d’ús de vehicles, blanqueig de diner i pertinença a grup criminal.

Robatori al passeig de Gràcia

El primer robatori a Barcelona amb què la policia va relacionar a la banda és el d’una botiga de roba del passeig de Gràcia. L’assalt amb el mètode de l’encastament es va produir el 27 d’octubre del 2022 i els lladres es van endur un botí de 350.000 euros.

Un parell de mesos més tard, el 17 de gener del 2023, es va produir una temptativa de robatori amb el mateix “modus operandi”. La policia va poder acreditar que almenys tres dels autors ho eren també del robatori anterior. Es va fer un dispositiu que va permetre detenir dues persones.

Vuit robatoris en un any al passeig de Gràcia

A partir d’aquí la policia va obrir una investigació centrada el robatori de l’octubre passeig de Gràcia, perquè durant el 2022 es van produir fins a vuit robatoris amb força a diferents botigues d’aquest carrer comercial.

En un inici el mètode que utilitzaven era l’encastament, tot i que el van canviar quan els locals van implantar més mesures de seguretat. Aleshores els lladres van començar a entrar als comerços després de forçar les portes de servei i inutilitzar els sistemes de seguretat. Els autors es tapaven tot el cos per amagar la seva identitat.

Dispositiu policial a Madrid

Aquesta banda robaven vehicles, ja fos a Madrid o Catalunya, amb els quals es desplaçaven des de Madrid a Barcelona per fer els robatoris. Els investigats tenien suport logístic de delinqüents locals de Catalunya a canvi d’un part dels beneficis del robatori. Aquests enllaços locals els llogaven cases o els ajudaven a desfer-se o col·locar els objectes robats.

El dispositiu policial per desmantellar aquest grup es va desplegar el 28 de novembre als municipis de Madrid, Leganés i Toledo amb fins a 10 entrades a domicilis. Els agents van localitzar eines per robar cotxes, 7.500 euros en efectiu, i material electrònic per bloquejar sistemes d’alarma i eines per forçar portes.

L’operació va permetre la detenció dels quatre arrestats, que ja han passat a disposició judicial, tot i que la investigació continua oberta i no es descarten més detencions.