La Dayla Booth és una barcelonina que fa nou anys que viu en un poble a prop de Creta, està casada amb un grec. Com es considera una ciutadana grega, creu que ja n’hi ha prou perquè fa massa temps que els dirigents del país els prenen el pèl.

En Jordi Alzina és d’Argentona i fa quatre anys que viu a Grècia. Recorda que quan Papandreu, l’actual president, va guanyar les eleccions, tothom es pensava que les coses canviarien i ningú no creia que no compliria cap de les seves promeses electorals.

Tots dos coincideixen en explicar que la crisi es nota en tots els àmbits de la vida quotidiana. A la capital, Atenes, ha crescut el nombre de persones sense sostre i els locals que ningú vol comprar ni llogar.

Tant la Dayla com en Jordi afirmen que la distància entre els ciutadans i els polítics és cada vegada més gran i que la tensió es nota al carrer. En Jordi recorda que hi ha hagut deu vagues generals i que fins i tot uns quants joves hi han perdut la vida. Creu que s’ha d’anar en compte que tot plegat no derivi en una confrontació social perquè “aquestes receptes que en principi diuen que ens han de salvar ens porten és a la misèria”.

La Dayla diu “Miro les notícies a Barcelona, la premsa internacional i em sap molt greu perquè la imatge que s’està donant de Grècia és molt desgraciada.” Pel que fa al futur, creu que: “tothom té molt clar que tot això no tindrà un final feliç i ara la gent només està a l’expectativa, veient com els polítics es passen la patata calenta, a l’expectació de qui es cremarà al final”.

Els dos veuen un futur negre però coincideixen en què la situació ha arribat a un punt tan extrem que els grecs s’ho prenen amb escepticisme i humor.