L’objectiu d’aquesta edició és que avui i demà els homes s’afaitin completament i durant tot el mes de novembre es deixin créixer el bigoti per generar converses públiques i privades sobre la salut masculina, sensibilitzar l’opinió pública i recaptar fons per ajudar a la investigació del càncer de pròstata i testicular. Per participar-hi, ja sigui de forma individual o en equip, cal inscriure’s al web de Movember. L’evolució del bigoti es pot compartir amb fotografies a les xarxes socials. L’organització adverteix que no s’accepten bigotis ni barbes falsos.

Per col·laborar amb la causa diverses barberies oferiran serveis d’afaitat. Els punts es detallen en aquest mapa elaborat per Movember.

La Barberia Barcelona, per exemple, cedirà el 50% de la recaptació a Movember i durant tot el mes arreglarà bigotis gratuïtament. A La Pelu del Jose es faran retocs a canvi de donacions a la fundació. I a la perruqueria Anthony Llobet es faran talls de dona i home a preu regular i tot el que es recapti es donarà a Movember.

Des de 2003 la comunitat de Movember ha recaptat 412 milions d’euros i ha finançat més de 800 programes d’investigació de càncer de pròstata i testicular en 21 països.