(ACN) Albert Cavallé, l’anomenat estafador de l’amor, ha acceptat aquest dimecres a l’Audiència de Barcelona una pena de dos anys i tres mesos de presó per estafar prop de 70.000 euros entre el 2015 i el 2017 a cinc dones que havia conegut per xarxes socials.

La fiscalia i l’acusació particular li demanaven inicialment gairebé 10 anys de presó, però la confessió, l’acord amb totes les parts i el retorn dels diners han fet rebaixar substancialment la condemna, que intentarà que no comporti el seu ingrés a presó. Cavallé ja ha estat jutjat diverses vegades per fets similars, amb algunes condemnes i absolucions, però mai ha acabat ingressant a presó.

Es feia passar per inversor, advocat o cirurgià

Segons ha reconegut ell mateix en el judici aquest dimecres a l’Audiència de Barcelona, Cavallé es feia passar en diverses xarxes socials de contactes com Tinder, Badoo o POF, com a advocat, inversor, cirurgià o fill dels amos d’una coneguda clínica de Barcelona, per aparentar una gran solvència econòmica.

El novembre del 2015 va contactar per la plataforma POF amb una dona. Es feia passar per advocat i fill de l’amo d’una clínica. Com que la dona estava en situació irregular a l’estat, l’acusat li va demanar 1.000 euros en efectiu per obrir un compte bancari. Pocs dies després li va demanar 2.000 euros fent-li creure que així solucionaria els problemes burocràtics. El gener del 2016, l’acusat ja no va respondre més a les trucades i missatges de la dona.

Una entrega de 40.000 euros en efectiu

El maig del 2017 l’home va conèixer una altra dona per Badoo. En aquest cas, es feia passar per cirurgià i fill dels propietaris d’una clínica de Barcelona. A causa de la seva feina i dels comptes bancaris deia que sovint viatjava al Panamà. Quan va sorgir l’escàndol dels papers de Panamà, l’home va simular que no tenia efectiu, i li va demanar diners. La dona li va fer diverses entregues d’efectiu, una les quals de 40.000 euros, fins a un total de 49.900 euros. També va aconseguir la targeta bancària de la mare de la dona, que tenia enganxat un paper amb el PIN, i va fer càrrecs fins a gairebé 3.500 euros.

En aquella mateixa època, va conèixer una altra víctima i li va dir que tenia nacionalitat andorrana. Li va explicar que tenia una gran quantitat de bitllets de 500 euros però no els podia canviar. Per això, li va demanar 1.000 euros a la dona, que li va donar en efectiu. El juny del 2017 l’home va contactar amb una altra dona a través del portal Girls BCN. En un moment determinat li va dir que tenia problemes de tresoreria perquè els diners els tenia en comptes bancaris a Panamà. La dona li va donar 10.500 euros en efectiu sota la promesa que li serien retornats.

La fiscalia l’acusava d’un delicte continuat d’estafa, un de furt i dos delictes d’obstrucció a la justícia, i li demanava nou anys i 10 mesos de presó i 9.000 euros de multa, a més de 70.600 euros d’indemnització. No obstant això, el pacte ha rebaixat els delictes a un continuat d’estafa i un de furt, i ha quedat absolt d’obstrucció a la justícia. La pena ha quedat en dos anys i tres mesos de presó i 68.600 euros d’indemnització. La seva defensa intentarà suspendre l’ingrés a presó.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a