La festa, de caire lúdic, proposa diferents activitats artístiques per tal de millorar el seu creixement artístic alhora que es diverteixen i interactuen amb les seves famílies i amb els voluntaris de l’organització de la Xarxa dels Infants. Aquesta organització està constituïda per una vintena d’entitats en el marc de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva.

Entre les activitats programades al llarg de tot el dia s’hi troben per exemple una “master class” de zumba, tallers de maquillatge i caracterització i de xapes, piscines de boles, manualitats, etc. La seva finalitat és garantir l’accés a l’art d’una forma interactiva i pedagògica. El Festival de la Infància està repartida en dos espais propers: per una banda, el pavelló de l’Estació del Nord, en què es duen a terme els tallers; de l’altra, la zona exterior, on hi ha més ambient, ja que s’hi organitzen els espectacles més visuals.

Tot i la variada proposta d’activitats, entre les quals hi ha també l’actuació musical del Grup Xiula, titelles i altres, segons l’organització aquest any s’ha notat una mica el descens d’assistents a causa de la celebració de la Festa dels Súpers, que es du a terme aquest cap de setmana a l’Anella Olímpica de Montjuïc.

Els infants tenen drets

La festa de la Infància és un esdeveniment anual que commemora el Dia Mundial dels Drets dels Infants. Es va instaurar en aquesta data per tal de celebrar l’aprovació de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, adoptada per les Nacions Unides l’any 1989.

L’art és una de les peces clau que ajuden a promoure el desenvolupament sensitiu i intel·lectual dels nens. Fins aquest moment, aquesta festa anava dirigida a fomentar l’esport entre els més joves. Aquest any la temàtica ha canviat i s’ha enfocat a l’art per incentivar-hi l’accés i ajudar els nens a enriquir el seu aprenentatge.