Esplais i caus de Gràcia s’han unit davant les restriccions derivades de la covid-19 que els han fet parar l’activitat. Creuen que l’educació en el lleure és segura i necessària i per això han convocat una concentració aquest dissabte, 14 de novembre, a les 17 h als Jardinets de Gràcia.

“Són espais segurs i podem fer l’activitat”

Les entitats de lleure reclamen poder seguir fent la seva tasca educativa. Sota el lema “El lleure no es confina” han començat una campanya per reivindicar que l’educació no formal és segura.

Els esplais i caus asseguren que en dos mesos hi ha hagut només dos contagis entre els 700 infants i joves que participen en les entitats de Gràcia. “Creiem que són espais segurs i podem fer l’activitat”, explica la Berta Vicente Roura, monitora i membre de la Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia. “Que se’ns escolti i se’ns donin els recursos necessaris”, afegeix la Cèlia Mayoral Morera, monitora i també membre de la plataforma.

Més de 70 dies sense local

La Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia, que engloba set esplais i caus, considera que hi ha molt poc reconeixement cap a l’educació en el lleure per part de les administracions. Per això, reclamen que s’escoltin les seves demandes i propostes i es resolguin problemes que s’arrosseguen com la manca de locals. Una problemàtica que asseguren afecta moltes entitats de lleure. Aquest és el cas dels esplais Matinada-Pòrtics i l’Espurna de Gràcia que fa més de 70 dies que no tenen local i denuncien que se’ls ha identificat per fer reunions a l’espai públic quan asseguren que no tenen una altra opció. “Per quedar i organitzar-nos i fer que les coses funcionin i intentar tirar endavant i fer malabars per poder seguir amb l’activitat, venen i t’identifiquen, no saben què són els esplais i caus”, explica la Berta Vicentre Roura.

L’activitat en línia no és el mateix

L’activitat dels esplais i caus continua tot i que amb moltes limitacions. De moment, fan activitats en línia, però asseguren que aquesta no és la manera de treballar l’educació en el lleure. La Cèlia Mayoral Morera creu que és molt diferent estar a través d’una pantalla. “Hi ha inseguretats de parlar amb una pantalla, perquè no és el mateix que veure’s, les eines que es poden crear tampoc són iguals”.

Comparteix a: