Una important fuita d’aigua a Pedralbes ha provocat afectacions importants a la circulació i destrosses a la via pública en diversos carrers del barri. Hi ha hagut dues incidències importants. Primer, a la confluència de l’avinguda de Pedralbes amb el passeig de Manuel Girona, on ha rebentat una canonada de 600 mil·límetres que transporta aigua potable, provocant-hi un gran esvoranc.

Poc després, hi ha hagut una segona fuita a només 300 metres, a Manuel Girona cantonada amb el carrer d’Eduardo Conde. Aquestes dues incidències han generat una gran inundació a les vies afectades i les adjacents, obligant a tallar la circulació en un tram de l’avinguda Diagonal.

S’investiguen les causes de l’avaria

Els tècnics i operaris investiguen les causes de l’avaria, els motius de la qual encara es desconeixen. Per resoldre la fuita s’hi han desplaçat al lloc tècnics i operaris de la companyia d’aigües, i també diversos efectius de la Guàrdia Urbana i Bombers de Barcelona.

L’Ajuntament, per la seva banda, ha activat el protocol amb les companyies de gas, electricitat i aigua. Segons ha pogut saber betevé, la runa del paviment trencat ha caigut sobre una canonada de gas i un tècnic de la companyia n’ha hagut de revisar-ne l’estat abans d’iniciar els treballs de reparació de l’avaria.

La fuita ha començat a les 5.28 h. Aigües de Barcelona ha explicat a primera hora s’ha hagut baixat la pressió de l’aigua a la zona afectada per frenar-ne la sortida. Si bé la companyia ha assegurat que no ha estat necessari tallar el servei als clients, alguns veïns han explicat a betevé que han estat tres hores sense subministrament.

Diversos residents han gravat des del balcó de casa l’abast de la fuita. A primera hora del matí han trobat un paisatge del tot inundat i han decidit compartir a les xarxes socials imatges i vídeos de la riuada i les destrosses.

L’aigua ha baixat amb molta força i ha provocat desperfectes importants en el paviment, mobiliari i altres elements de la via pública al passeig de Manuel Girona. Els vianants han hagut de creuar per una gran riera d’aigua mullant-se peus i cames.

Un cop aturada la fuita, els carrers afectats han quedat plens de fang, runa i desperfectes. Els treballs s’han centrat aleshores en retirar tot allò que l’aigua havia arrossegat. L’Ajuntament encara no ha quantificat les destrosses que inclouen, entre d’altres, un arbre i un semàfor que han anat a terra. També hi ha destrosses en el paviment i l’enllumenat dels carrers.

12 línies d’autobús afectades

La gran fuita d’aigua ha incidit en el trànsit i la circulació de 12 línies d’autobús (H6, V3, V5, 6, 7, 33, 34, 67, 70, 78, 113 i 175) a l’avinguda Diagonal i l’avinguda de Pedralbes, entre la plaça de Pius XII i el carrer del Capità Arenas. També s’han hagut d’anul·lar algunes parades des de primera hora. A les 7.30 h s’ha normalitzat el trànsit dels autobusos a la Diagonal.

Pel que fa a la circulació de vehicles, s’ha hagut de tallar de trànsit a l’avinguda de Pedralbes entre la plaça de Pius XXII i el passeig de Manuel Girona, i a l’avinguda Diagonal entre el carrer del Capità Arenas i la plaça de Pius XXII.