Entre la gent que ha arribat a primera hora (abans de les sis) hi ha hagut força gent gran que ha estat convidada a passar a seure i estar-se a dins amb els pares i veïns de l’Escola Diputació que hi han fet nit. A fora la gent es tapava com podia de la pluja.

Ha estat llavors quan hi han arribat una parella d’agents dels Mossos d’Esquadra, que han inspeccionat el centre i han aixecat acta, després que els ocupants es neguessin a sortir de l’edifici. Hi han fet constar el que els han dit les persones que es trobaven a l’escola: que no disposaven de claus i que hi havia persones vulnerables.

Quan han marxat, ràpidament s’han preparat les meses. Cap a quarts de vuit han arribat les urnes enmig d’una gran ovació. La seva arribada ha desfermat l’eufòria. Han sonat crits d’agraïment a la gent gran que ha matinat per col·laborar a obrir el col·legi electoral.

L’inici de les votacions s’ha endarrerit. Han calgut voluntaris per formar les meses. I s’ha demanat als assistents que posessin el mode avió per evitar interferències amb el sistema de cens telemàtic.

Cap a quarts de 12 diverses furgonetes de la Policia Nacional han arribat al carrer de la Diputació. Agents d’antiavalots han format a la intersecció del carrer del Comte de Borrell amb Viladomat. Han estat bloquejats per la gentada, que els ha cridat diverses consignes. Passats uns minuts de tensió, sense incidents, els agents han acabat girant cua enmig d’aplaudiments.