Les famílies de l’Escola 30 Passos de la Sagrera han engegat una campanya a les xarxes socials per fer pressió a la Generalitat perquè acceleri la construcció de l’edifici definitiu que ha d’acollir un institut escola. El centre es va crear el 2016 amb la idea que el setembre del 2022 ja tinguessin l’equipament definitiu en marxa, però tot just ha arribat la dotació pressupostària total per fer-lo. De moment estan en mòduls provisionals i per al proper curs encara n’hi instal·laran un de nou.

Contra rellotge per tenir l’edifici definitiu

El tercer mòdul de l’Escola 30 Passos s’instal·larà de manera perpendicular als altres dos, en una zona que actualment és un pàrquing provisional. Amb aquesta ampliació, l’escola tindria la capacitat màxima al 2026, quan hi haurà 550 infants al centre.

Espai on s’ubicarà el tercer mòdul

La comunitat educativa del centre explica que precisament quatre anys són els necessaris per fer tots els tràmits i la construcció de l’edifici nou. Per això, demana a la Generalitat que posi fil a l’agulla. “La situació és terriblement frustrant, ens trobem en la situació d’haver d’estar insistint perquè les paraules no se les emporti el vent”, diu l’Alba Roca, membre de l’AF de l’Institut Escola 30 Passos.

També denuncien el sobrecost de tenir mòduls provisionals

A banda del retard, les famílies denuncien que al llarg d’aquests anys s’està malbaratant recursos i diners. L’AF de l’escola calcula que fins a aquest curs escolar s’han invertit 2 milions d’euros en aquesta situació provisional, ja que es destinen uns 50.000 euros al mes al manteniment i lloguer dels mòduls. Raquell Bonell, presidenta de l’entitat, afegeix que la incertesa també afecta l’equip de professionals i alumnes i que cada any han de replantar els espais.

A través d’una campanya a les xarxes socials han volgut fer arribar el missatge a l’administració i a la comunitat educativa. Les famílies tenen previst continuar amb les mobilitzacions com han fet en anys anteriors.