Els visitants poden experimentar de primera mà alguns dels símptomes que afecten els malalts d’esclerosi, com ara l’alteració de la visió o la pèrdua d’equilibri, posant-se unes ulleres de realitat virtual. Alhora s’ha habilitat un mural per poder deixar missatges de suport a la comunitat de malalts.

Pacients com la Montse Tamborero, que afronta amb molta enteresa la malaltia: “No et pots passar el dia queixant-te i dient que malament et trobes. Has de tenir capacitat d’adaptació i el teu voltant et farà costat. Es tracta de saber que hi ha dies bons i d’altres dolents. A mi els meus fills m’ajuden molt”. Tot i això reconeix que el diagnòstic sempre és un cop dur. També ho va ser per a Carlos Egea, diagnosticat fa nou anys: “La meva principal preocupació era que, com que vaig haver de deixar de treballar, com trauria endavant la família. Et parteix la vida per la meitat però al final t’has de mentalitzar, donar-te ànims”.

L’esclerosi es diagnostica principalment entre els 20 i els 40 anys, un moment vital de molts projectes, tant laborals com personals. La Fundació Esclerosi Múltiple fa una tasca d’acompanyament als pacients i a banda de disposar d’un hospital de dia també compta amb una borsa de treball i cursos de formació adaptats a la nova realitat que els toca viure un cop reben el diagnòstic.