A punt de finalitzar les obres d’urbanització de l’entorn del tramvia, previst per aquest mes de març, els veïns del Fort Pienc s’han adonat que la solució que s’ha trobat per poder creuar les vies del tramvia des del carrer de Los Castillejos cap a la Diagonal seran unes escales que superen un desnivell de tres metres. A hores d’ara, encara no són visibles, sinó que han començat les obres per fer-la al costat mar-Llobregat de la Diagonal.

El veïnat considera que tenen molta inclinació i, per això, s’ha mobilitzat per aconseguir que en comptes d’una escala l’Ajuntament hi faci una rampa, un camí o bé unes escales mecàniques. Reclamen una reacció ràpida a l’Ajuntament pel fet que l’obra ja s’està executant.

Un desnivell molt pronunciat

Els veïns alerten que les persones amb mobilitat reduïda no podran utilitzar aquest pas i, per això, reclamen garantir l’accessibilitat del pas per creuar les vies del tramvia.

Teresa Batzán té 90 anys i viu just davant d’on s’està construint l’escala. Explica a betevé que ja es veu a venir que no podrà pujar l’escala i que haurà de fer molta volta. L’alternativa, diu, és quedar-se a casa: “Potser això és el que volen, que els vellets ens quedem a casa”. El Versus Glòries, que està a Castillejos, s’exclama del mateix: la gent amb mobilitat reduïda no podrà utilitzar aquest pas des de la Diagonal per accedir al teatre, i això farà que hagin de donar molta volta.

L’Ajuntament estudiarà el cas

Joaquim Mallén i Jordi Casanovas, de l’Associació de Veïns del Fort Pienc, admeten que en el seu dia no van fer les al·legacions al projecte, però els sembla que el que demanen és de sentit comú, amb una ciutat que està eliminant barreres. Per això estan en converses amb tots els grups polítics. El seu objectiu és aconseguir que com a mínim s’aprovi l’execució de la rampa. Portaran la qüestió al proper consell plenari del districte de l’Eixample, que està previst que se celebri el dijous 7 de març.

Des de l’Ajuntament han avançat a Betevé que ja estan estudiant el cas per valorar si cal fer-hi alguna modificació. Les dues actuacions, tant la d’obres d’infraestructura com les d’urbanització de l’entorn estan dins els terminis previstos. D’aquestes últimes, alguns trams finalitzaran el mes de febrer i aquest en concret durant el mes de març.

El pendent de la vorera, un altre escull

D’altra banda, també reclamen que es revisi la vorera de la Diagonal, entre els carrers de Los Castillejos i Padilla, pel pendent pronunciat que té. Els negocis d’aquesta zona estan espantats perquè adverteixen que és una zona fàcilment inundable i la inclinació de la vorera pot comportar problemes a la zona.

Daniel Plana, de Construccions Mecàniques Daniel Plana, explica que “quan plou sembla un riu que baixa per Castillejos” i que si no modifiquen la inclinació de la vorera, “l’aigua anirà a parar contra els edificis“.