El Grup Municipal del PSC presentarà una proposició per declarar l’ús de les xarxes socials i les plataformes digitals com un problema de salut pública pels efectes en el benestar i la salut mental, sobretot dels infants i els adolescents. La proposició, a la qual betevé ha tingut accés, es presentarà aquest divendres durant el ple municipal.

El text, que encara s’està negociant i podria tenir alguns canvis, posa el focus especialment en els més joves i argumenta que l’ús d’aquestes plataformes té impactes en la salut mental en aspectes com la disminució de l’autoestima i la satisfacció amb la vida, l’increment de desordres alimentaris, les addiccions i l’afectació en la capacitat de concentració, entre d’altres. A més, segueix la proposició, també afavoreix la proliferació de noves formes de ciberassetjament que posen la joventut en una situació de més vulnerabilitat.

Informació i assessorament a les famílies

Per tot plegat, a banda de declarar que l’ús de les xarxes sigui considerat un problema de salut pública, el PSC també proposa que s’ofereixi informació i assessorament a les famílies i a entitats per fer-ne un ús responsable i per, si cal, emprendre “les accions pertinents envers les principals companyies responsables”. Finalment, el text també reclama que els organisme competents prenguin mesures en l’àmbit de la salut pública i la salut mental.