Els Mossos d’Esquadra han detingut dues persones mentre fugien després de cometre un atracament en una botiga de telefonia mòbil amb el ganivet a la mà. Va passar el 24 de juliol, quan tots dos van endur-se vuit terminals i uns 250 euros en efectiu i van deixar la zona en ciclomotor. Als arrestats, especialitzats en robatoris violents, se’ls relaciona amb dos atracaments més a Barcelona.

Abans de la detenció, durant la fugida, el conductor del vehicle va fer diverses maniobres evasives i va envestir dos vianants. Aquest accident va comportar que un dels autors dels fets acabés retingut per diverses persones, mentre que l’altre va acabar sent arrestat per un agent fora de servei.

23 antecedents entre els dos arrestats

Segons la policia catalana, les investigacions posteriors han permès aportar prou indicis per atribuir-los dos robatoris violents més a la ciutat: un en una altra botiga de telefonia i un altre en un hotel, els dies 13 i 22 de juliol, respectivament. D’aquests dos establiments vam emportar-se telèfons mòbils per valor de 4.500 euros i uns 400 euros més de les caixes registradores.

Els dos detinguts, de 36 i 24 anys, sumen un total de 23 antecedents. Entre el febrer i el moment en què són detinguts, el dia 23 de juliol, un dels autors suma vuit antecedents, tots per fets violents.

Desarticulen un altre grup, fora de Barcelona

A banda d’aquest grup especialitzat en robatoris violents, els Mossos n’han desarticulat un altre. El 23 de juliol, dues persones que anaven en moto van atracar de forma violenta una sala de jocs de Lleida, un hotel de Mollerussa i un restaurant. La policia els va poder detenir quan circulaven per l’A-2. Les detencions es van fer un dia després dels fets i tots ells acumulen nombrosos antecedents per fets semblants.