Les entitats que signen el comunicat són el Consell de Joventut de Barcelona (CJB), l’associació Promoció del Transport Públic (PTP), el Bicicleta Club de Catalunya (BACC), la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) i els sindicats de CCOO i UGT.

A través del document demanen a l’Ajuntament que no faci efectiva la pujada de tarifes anunciada per a l’any vinent i que consisteix a doblar pràcticament els abonaments il·limitats. Aquests abonaments passaran dels 45,11 euros actuals als 97,52. Un preu que, segons expliquen, convertirà Barcelona en la ciutat europea amb la bicicleta pública més cara. Es queixen que en altres ciutats aquest servei és molt més econòmic, com a València, on costa 22,41 euros; Sevilla, on val 35,89 euros; o París, on costa 29 euros.

Les entitats denuncien a més que no és la primera vegada que l’Ajuntament apuja el preu del Bicing. Asseguren que més de 50.000 usuaris se n’han donat de baixa aquest any a cauda de l’increment de la tarifa de 35 a 45,11 euros. Es queixen que, en comptes d’apostar per aquest tipus de transport, el consistori promou el vehicle privat fent gratuïta l’àrea verda per a molts cotxes. A través d’aquesta queixa, reclamen al govern municipal que busqui altres vies de finançament per al servei que no suposin la pujada de les tarifes.

Com a senyal de protesta, les entitats i els sindicats han convocat una marxa ciclista que es farà pels carrers de la ciutat.