(ACN) Les entitats socials que formen el Grup Promotor de la reserva del 30 % d’habitatge públic a Barcelona s’han concentrat aquest dilluns per defensar la normativa en les construccions noves. “La mesura funciona”, ha afirmat la portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), Lucía Delgado, que ha acusat els partits polítics de voler tombar la mesura.

Collboni encarrega a l’experta Carme Trilla com fer eficaç la reserva del 30 % d’habitatge públic
L’alcalde assegura que no vol suprimir la mesura, sinó que vol generar una proposta que generi consens polític

A banda de la portaveu de la PAH, també han comparegut els portaveus de l’Assemblea pel decreixement dels barris, Daniel Pardo, i del Sindicat de Llogateres, Jordi González. Tots ells han coincidit que si no s’han assolit les xifres de pisos protegits esperades ha estat per la decisió de no suspendre llicències que ja estaven en curs, però també per la pandèmia, que va bloquejar les activitats.

reserva 30 % habitatge protegit

Crítics amb la “manca d’inspeccions”

També s’han mostrat molt crítics amb “la manca d’inspeccions”. Daniel Pardo ha assegurat que hi ha promocions que estan evitant complir la normativa. “Si s’haguessin fet inspeccions rigoroses, ara a la ciutat hi hauria més pisos”, ha afegit la portaveu de la PAH. Per això, demanen a l’Ajuntament de Barcelona més recursos per fer complir la normativa i evitar fraus.