La Societat Espanyola de Neurologia ha organitzat actes durant tota la jornada a diferents hospitals, com l’Hospital Universitari Vall d’Hebron o l’Hospital de Bellvitge. Les activitats serveixen per conscienciar la població de la necessitat de prendre mesures de prevenció i per donar a conèixer els símptomes que poden presentar els icuts. Es calcula que un de cada sis espanyols patirà un ictus al llarg de la seva vida.

L’Hospital de Bellvitge forma part del programa Codi Ictus, que preveu la mobilització de serveis d’emergència en cas d’ictus. Assessora metges sobre com tractar un ictus a distància en el cas que es produeixi en un centre allunyat o mentre el pacient arriba a l’hospital.

Algunes de les proves preventives que els ciutadans s’han pogut fer han estat la presa de la pressió arterial, la glucèmia i l’eco-Doppler, un control de la tensió arterial de 24 hores. Per primera vegada, en el Dia Mundial de l’Ictus 2012, s’ha utilitzat el llaç taronja com a símbol per identificar les persones que es solidalitzen amb els malalts.