El 2005 Ferran Adrià i el seu soci, Juli Soler, van adquirir la participació d’El Bulli que tenia Miquel Horta, un dels antics mecenes del restaurant. Tot i que Horta va cobrar 1,2 milions d’euros, els seus fills i hereus consideren que Adrià i Soler es van d’aprofitar del trastorn bipolar que patia el seu pare i per això li van pagar menys diners dels que li corresponien. Ara la jutgessa ha de decidir si la transacció va ser justa o no.

Segons el prestigiós cuiner, el mecenes va posar 47 milions de pessetes per posar en marxa el restaurant i deu anys després, Adrià i el seu soci li van pagar uns 200.  Per això considera que més que un mecenes era un inversor que va veure multiplicada per 4 la seva inversió.  Per la seva banda, la dona de Miquel Horta, que també ha declarat en el judici, ha dit que el acusats el van fer fora del Bulli i ha insistit que el van enganyar.

El judici arriba poc després de saber que Soler ha deixat la direcció executiva de la fundació BulliFoundation per motius de salut. A Soler, de 63 anys, li han diagnosticat una malaltia neurodegenerativa. De fet, avui no ha anat al judici per motius de salut.