El Centre Ton i Guida és un dels tants equipaments de Nou Barris perjudicats pels efectes de la crisi. Les retallades del pressupost ja fa temps que estan a l'ordre del dia i ara funcionen gràcies a l'ajuda mútua entre els veïns. Ara més que mai són conscients que de la crisi només se'n pot sortir sumant esforços, però creuen que és important fer un avís a l'Administració. MARCELÍ PUIG, responsable Centre Ton i Guida "El dia que s'encengui la guspira potser ja no podran venir els bombers a apagar-ho, perquè serà un foc que serà benzina pura. Jo penso que l'Administració no acaba de ser conscient de tot el foc que s'està generant per sota la cendra." Aquest és només un exemple de la situació que viu Nou Barris. A més, és el districte amb més aturats de Barcelona i també el que té una renda familiar més baixa. Per tot plegat els veïns es queixen que sempre acaba sent la zona més castigada de la ciutat. Les retallades afecten tots els àmbits sense excepció, però les escoles i els serveis socials són dos punts calents. MARIANO HERNANDO, AMA de l'Escola Anatviana "Quan hi ha una baixa, no posen cap persona fins als 15 dies per atendre els nens. Llavors els professors s'han d'organitzar d'una manera que no és la correcta." AMPARO ITURRIAGA, presidenta de l'AV Roquetes "Servicios Sociales está totalmente colapsado, no tienen los suficientes recursos para ayudar a la población en esos momentos, cuando sí que están apoyando a los bancos." Per tot això els veïns de Nou Barris han dit prou. Avui han alçat la veu al llarg de la manifestació que han acabat a la seu del districte, però asseguren que les accions continuaran.

Nou Barris és el districte amb més aturats de Barcelona i també el que té una renda familiar més baixa. Per això els veïns consideren que sempre acaben sent els més perjudicats de la ciutat. Les retallades afecten tots els àmbits sense excepció, però les escoles, els serveis socials o els equipaments de barri són alguns dels punts calents.

L’Escola Antaviana, per exemple, denuncia l’augment d’alumnat per aula, les retallades en les beques menjador i la manca de substituts. Membres de l’AMPA asseguren que els alumnes noten aquestes mancances i això perjudica clarament el seu aprenentatge.

Aquesta situació es repeteix en cada àmbit. Els serveis socials del barri també estan col·lapsats i no poden donar resposta a tots els veïns que ho necessiten, la zona de Torre Baró té 400 pisos públics buits i el CAP de la Guineueta pateix retallades en el servei d’urgències des de ja fa mesos.

Per tot plegat els veïns de Nou Barris demanen més implicació per part de les administracions. Sobretot reclamen mesures orientades a pal·liar i revertir els efectes negatius de la crisi i reforçar els serveis públics per donar resposta a totes les persones que tant els necessiten actualment.