Fa tres anys que al Tomàs li van haver d'amputar les dues cames com a conseqüencia de la diabetis. Diu que el procés per adaptar-se a la nova situació va ser llarg. TOMÁS LABRADOR "De ser una persona autònoma, amb independència, m'he hagut d'acostumar-me a ser més dependent i ara cada vegada intentar ser més independent de la meva dona." Assegura que l'ajuda de la seva família va ser la base per a la recuperació, però també l'assessorament que va rebre des de l'associació d'Amputats Sant Jordi. Una entitat que atén anualment unes 135 persones i que avui ha organitzat el primer Fòrum de la Diversitat Funcional. Hi han participat experts de tots els àmbits. L'objectiu de l'associació és aconseguir normalitzar la situació de les persones que pateixen alguna discapacitat funcional física. PILAR DÍAZ, presidenta de l'associació Amputats Sant Jordi "És responsabilitat de tothom crear un nou model. Una societat que generi un model per a tothom sense anar amb la reivindicació sempre a l'esquena. Perquè el fet de la reivindicació és per conquerir, però els drets ja els tenim conquerits, som persones" En aquest sentit, des de l'entitat asseguren, que Barcelona és una de les ciutats més adaptades de l'Estat per a persones amb mobilitat reduïda. Tota la xarxa d'autobusos és accessible i el 83% de les parades del metro, també. Tot i això, creuen que encara queda molta feina per fer.

L’organització, que celebra el vintè aniversari, ha organitzar diverses activitats amb la participació d’experts en discapacitat i les mateixes persones que la pateixen. Hi ha metges, psicòlegs i experts en mobilitat. La trobada se celebra al llarg d’aquest divendres al CaixaForum de Barcelona.

L’associació d’Amputats Sant Jordi ofereix suport social i psicològic a les persones amb amputació i a les seves famílies. Amb el fòrum d’avui es volen trencar el tabús i “reivindicar que són ciutadans de ple dret”, diu Pilar Díaz, la presidenta de l’associació. Des de l’entitat diuen que Barcelona és una de les ciutats més ben adaptades de l’Estat, però creuen que encara cal més feina a fer.