Són els vitralls modernistes que adornaven la façana interior de la Casa Burés. Des de la terrassa de la Josefina s'aprecia perfectament com l'edifici es deteriora dia rere dia. De jove, ella l'havia visitat nombroses vegades. JOSEFINA BLANCO "Els meus avis materns viven en aquesta casa. No es pot deixar caure aquesta joia modernista. A l'entrada hi ha un ós de pedra de mida natural que aguanta un fanal preciós." De fet, l'interior, ple d'elements modernistes, ha servit com a plató d'algunes pel·lícules i el 2005, ja fa 8 anys, va acollir el saló d'interiorisme Casa Decor. Són excepcions, en un edifici, que està totalment en desús. Actualment, la Casa Burés és propietat de la Generalitat, que el 2008 va comprar-la a l'Ajuntament. La intenció del govern és subhastar-la. I asseguren que ja hi ha diversos inversors interessats. L'operació, però, està aturada fins que es resolgui un tràmit hipotecari que, ara per ara, n'impedeix la subhasta. El veïns, però, tenen pressa. Han abandonat les reivindicacions incials, en què exigien que es destinés a equipaments per al barri i, cansats d'esperar, han rebaixat les seves pretensions. CHARO MARTÍNEZ, Associació de Veïns per un Eixample Sostenible "Tot el barri ha renunciat als equipaments. Un hotel que sigui maco ja ens va bé. L'edifici quedaria preciós." A banda del deteriorament, als veïns els preocupa el que hi pugui passar a l'interior. Aquest matí, els Mossos han rebut l'avís que hi havia entrat algú. Quan han arribat, l'edifici estava buit però hi havia indicis que s'hi havia fet foc per cuinar i se n'havien robat elements de coure. La Generalitat ha reforçat la presència d'agents de seguretat privada per evitar que es repeteixin indicents com el d'avui.

L’edifici modernista Casa Burés, situat a la intersecció dels carrers d’Àusias March i de Girona, és, ara mateix, propietat de la Generalitat. El govern català va comprar l’edifici a l’Ajuntament l’any 2008 per 26 milions d’euros. La Generalitat vol subhastar l’edifici i assegura que ja hi ha tres inversors interessats. L’operació, però, està aturada fins que es resolgui un tràmit hipotecari que, ara per ara, n’impedeix la subhasta.

En un primer moment, quan l’edifici va quedar en desús, els veïns del barri reclamaven que s’hi fessin equipaments públics. Ara, després de molts anys, i cansats de veure el deteriorament de l’edifici, asseguren que es donarien per satisfets amb qualsevol iniciativa que en permeti la rehabilitació. “Tot el barri ha renunciat als equipaments. Un hotel que sigui maco ja ens va bé. L’edifici quedaria preciós”, assegura Charo Martínez, presidenta de l’Associació de Veïns per un Eixample Sostenible.