La presidenta de la CUS, Carme Sabaté, adverteix que la taxa per recepta farmacèutica obre el camí a un “copagament encobert”, l’aplicació del qual pot suposar una discriminació per a certs col·lectius com ara els malalts crònics o les persones aturades.

Sabaté també ha criticat que el president Mas vulgui frenar un suposat mal ús de les receptes farmacèutiques, tenint en compte que la recepta electrònica (implantada en la majoria de centres sanitaris catalans) millora precisament el control de la posologia. A més, hi ha experts que indiquen que Catalunya és “exemplar” en la contenció de la despesa farmacèutica. Des del sector sanitari reclamen que si es fa una revisió general del sistema de copagament, s’estudiï en funció de la renda i no de l’edat de les persones.

El Sindicat d’Infermeria SATSE, de la seva banda, ha mostrat també la seva preocupació per la rebaixa salarial dels funcionaris, que podria afectar novament els sanitaris i que tindria repercussions en els pacients i usuaris de la sanitat pública catalana. En un comunicat, el sindicat ha lamentat les declaracions del president de la Generalitat, que diuen que “augmenten els dubtes sobre com pot ser fiable l’Institut Català de la Salut (ICS) quan promet que no hi haurà més retallades el 2012”.