Aquest és si fa no fa l'aspecte que lluirà la plaça de Catalunya aquest Nadal amb una pista de gel. La Fundació Barcelona Comerç vol imitar iniciatives que ara ja fan altres ciutats del món, com Nova York, per captar l'atenció turística i dinamitzar el centre. A diferència de la de Rockefeller Center, la de Barcelona serà més gran, farà 1.200 metres quadrats i estarà coberta per protegir-la del temps. JOAN ROMERO, secretari de la Fundació Barcelona Comerç "Tenim dades que la molta gent que ve a Barcelona durant l'any disminueix al Nadal. Volem que la ciutat sigui un referent de compres i de Nadal a Europa." JORDI CLOS, president del Gremi d'Hotels de Barcelona "Genera una novetat, genera un impacte mediàtic, genera que la gent tingui una possibilitat aleatòria a banda de comprar i gaudir de la ciutat." Tot i que l'Ajuntament encara no ha hi donat el seu sí, s'està a l'espera del vistiplau dels tècnics, l'alcalde veu amb bons ulls la proposta i destaca que la pista no només serà un reclam turístic i comercial sinó que donarà feina a unes 80 persones i a unes 200 més de forma indirecta. La instal·lació i el manteniment de la pista tenen un cost aproximat d'uns 700.000 euros, una xifra que la Fundació Barcelona Comerç pretén assumir, en bona part, gràcies al patrocini de grans marques empresarials i, la resta, amb el lloguer de patins. Aquests últims preus encara no estan fixats, però podrien oscil·lar entre els 5 i 8 euros en funció del temps que s'hi patini. La pista de gel podria obrir a principis de desembre fins després de Reis. S'hi podrà patinar cada dia de les 10 del matí a les 9 del vespre inclòs per cap d'any. No serà l'única, el districte de gràcia també estudia posar-ne una altra al passeig de Sant Joan.

Amb aquesta iniciativa es vol promocionar la ciutat com a destinació de compres i animar la campanya nadalenca. La instal·lació de la pista estaria patrocinada per una quinzena de marques comercials i tindria un pressupost de 700.000 euros.

La instal·lació estaria coberta i ocuparia 1.200 metres quadrats. D’aquesta manera, no impediria la circulació dels vianants. A més, s’hi ubicaria un servei de begudes calentes i menjar, a més de vestidors on es podrien llogar els guants i els patins que costarien entre cinc i sis euros la mitja hora i vuit euros una hora.

La pista començaria a funcionar el 2 de desembre, després de l’encesa de llums de Nadal, i estaria instal·lada  fins al 9 de gener, un cop acabades les festes. La capacitat de la pista seria de 400 persones i a la coberta rígida s’hi podrien projectar imatges. D’aquesta manera, Barcelona emularia grans ciutats amb pistes de gel com la que s’instal·la cada Nadal al Rockefeller Center de Nova York o la de Hyde Park a Londres.