Ni acomiadaments ni retallades de sou. Amb aquesta cadena humana, els treballadors de l'Hospital del Mar han volgut mostrar la seva unió contra els ajustos que proposa l'empresa: fer un expedient de regulació sobre 194 treballadors o reduir-lo a 50 si tots accepten rebaixes salarials i tenir menys festius. Segons el consorci públic Parc de Salut Mar, que gestiona l'Hospital del Mar i de l'Esperança, són mesures inevitables perquè aquest any el pressupost s'ha reduït 15 milions d'euros. JAUME REVENTÓS, gerent del Parc de Salut Mar "En el procés de negociació el que diem en tot moment és que aquestes modificacions laborals estan vinculades a la situació del moment. I això voldria dir que podrien canviar els propers anys" Aquest migdia el Comitè d'Empresa ha celebrat una assemblea informativa amb els treballadors. No s'hi ha pres cap decisió, però tot apunta que no acceptaran rebaixar-se el sou. JOSEP M. PUIGMARÍ, president del Comitè d'Empresa "Sanitat ha demanat un estalvi del 10% en la majoria dels centres. En el nostre cas és del 5% i precisament és així perquè les plantilles són molt ajustades." Com a últim recurs, si la Generalitat acceptés l'expedient de regulació, algunes fonts sindicals obren la porta a una tercera via: un ERO temporal que afectés tota la plantilla. La proposta seria que cada treballador agafés l'atur entre vuit i 10 dies l'any. Mentre les negociacions continuen obertes, en el que sí que es posen d'acord tant empleats com empresa és que la retallada afectarà el servei que es dóna als usuaris.

Aquest és un dels hospitals de Barcelona més afectat per la retallada de pressupost del Departament de Salut: la reducció de 14,6 milions d’euros en la dotació pública del centre passa per deixar de fer intervencions quirúrgiques complexes i, per tant, renunciar a una part prou important de la plantilla.

El gerent assegura que no hi ha alternativa: o els treballadors accepten una rebaixa de sou o l’ERO comportarà una reducció de 194 llocs de treball. Els treballadors han debatut en assemblea les dues opcions i, tot i que no s’ha pres cap decisió, la majoria no estan disposats a acceptar cap d’aquestes retallades, en un centre que asseguren que ja té unes plantilles excepcionalment ajustades.

L’única alternativa que ara com ara es plantegen és un ERO temporal: que cada treballador agafés l’atur entre vuit i 10 dies l’any. Però això, que a hores d’ara és només una proposta sindical, s’ha de seguir negociant per assegurar-ne la viabilitat.