ROSA CAÑADELL, portaveu d'USTEC "Protestar per totes les deficiències d'aquest començament de curs des les retallades de plantilla des dels canvis de calendaris, des de la manca de places i evidentment la rebaixada de sous. I l'altre és per convidar i animar tot el professorat a participar activament a la vaga general del dia 29".

Els sindicats de treballadors de l’ensenyament USTEC-STEs i les federacions d’educació de Comissions Obreres i Ugt s’han concentrat davant de la Conselleria d’Educació per convocar a tots el personal dels centres educatius a la vaga general del dia 29.

El detonant d’aquesta vaga és la reforma laboral i els sindicats també aprofitaran per queixar-se de la reforma educativa que, segons ells, els ha portat una greu retallada dels drets laborals com la baixada de sous, els canvis en el calendari escolar o l’acomiadament de molts professionals.

USTEC-STEs critica les reformes impulsades pel conseller Maragall. Considera que comporten “un increment de l’atur i més precarietat laboral“. A més, denuncien que la tendència que marca la conselleria és l’externalització i la retallada dels recursos públics.

Comissions Obreres alerta que el professorat “ha perdut més del 10% de poder adquisitiu i que la reforma laboral abarateix i facilita l’acomiadament“.