L'ambient a les portes de la Farga era un preludi del que s'estava coent a dins. De fet, s'han superat totes les previsions. Més de 5.000 delegats sindicals han assistit a l'arenga que els empeny a acudir massivament a la vaga. No hi ha faltat cap de les cares visibles del món sindical tant d'Espanya com Catalunya. El líder de Comissions, Ignacio Fernández Toxo, ha advertit al Govern que els esdeveniments dels últims dies no han fet més que donar ales a la protesta. IGNACIO FERNÁNDEZ TOXO, secretari general de Comissions Obreres. "El Gobierno va a recibir un serio correctivo de la ciudadanía empezando por los trabajadores y trabajadoras. El día 29 haría bien en reflexionar y no instalarse en el mensaje de que no hay nada que hacer". Els sindicats han recordat que cap vaga general ha passat sense conseqüències i s'han mostrat convençuts que l'executiu de Zapatero no tindrà més remei que fer-se enrere en la reforma laboral. CÁNDIDO MÉNDEZ, secretari general de la UGT "El presidente del Gobierno lo niega, pero ya se sabe, se niega, se niega y en castellano dos negaciones equivalen a una afirmación. Por lo tanto, como lo ha negado dos veces, empiecen ustedes a pensar que lo que está afirmando es que sí, que va a rectificar". Qui tampoc no té cap dubte de l'exit de la convocatòria són els delegats sindicals, que s'han desplaçat des de tots els punts de Catalunya. ANTONI SÁNCHEZ, delegat sindical de Solé i Palau. "Nosaltres venim de Ripoll una cinquantena de delegats per donar suport a aquest acte, perquè pensem que l'agressió que ens estan fent a la classe obrera no es pot admetre. TERESA GOMO, delegada sindical d'Arvin Meritor "Estem perdent molts drets, estem deixant el camí i no podem anar enrere, hem d'anar tirant endevant". Un cop conclòs l'acte ara són els delegats sindicals els qui hauràn de treballar de debò. Tenen 15 dies per animar els treballadors a acudir massivament a la vaga del proper 29 de setembre.

Delegats sindicals  d’arreu de Catalunya han participat a l’acte, que ha superat les previsions d’assistència. Ha estat una crida a la participació a la vaga general del proper 29 de setembre. Els líders estatals de la UGT, Cándido Méndez, i de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, han dit que les últimes actuacions del Govern justifiquen més que mai l’aturada i que l’executiu de Zapatero acabarà per fer-se enrera en la reforma laboral.

Méndez i Fernández Toxo han advertit també del risc que Espanya es despengi de la recuperació econòmica i formi part del “pilot de segona” de la Unió Europea. Segons els sindicats, les últimes dades sobre la recuperació a Europa -que situen Espanya com l’única gran economia amb dificultats per recuperar-se- els han “carregat de raons” i avalen la convocatòria de la vaga.