Qualsevol usuari de Twitter que vulgui contribuir a la campanya per a l’accés a medicaments essencials de Metges Sense Fronteres (MSF) i descarregar-se el calendari digital del Tweet United, només ha de publicar al seu perfil un missatge amb la paraula clau #calendariotweetutd. Automàticament, el sistema de “pay per twit” ideat per ShoTools t’envia -també via Twitter- l’accés directe a la pàgina de PayPal en la qual fer efectiva la donació. Un cop feta l’aportació -de la quantitat que sigui- reps de tweetunited@shotools.com un correu amb l’enllaç per descarregar el calendari. Les donacions es poden fer des d’avui fins al 10 de gener. Qui faci la donació més generosa rebrà un petit obsequi.

El calendari en qüestió mostra fotografies en blanc i negre de diversos membres del Tweet United i de l’empresa ShoTools posant lleugers de roba. Les imatges són obra del fotògraf Pol Vila.

El projecte pels malalts oblidats de Metges Sense Fronteres vol fer assequibles els medicaments essencials a tots els pacients de tots els països. L’ONG calcula que cada dia moren unes 8.000 persones al món per malalties que tenen solució mèdica, com la tuberculosi, la malària o la de Chagas. El problema és que no hi ha diners per pagar-los les medecines. O que els medicaments adequats ni tan sols arriben a crear-se, perquè el 90% de la despesa mundial en investigació mèdica es concentra en els problemes de salut que afecten el 10% més ric de la població.