La manifestació l'han convocat la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública. Segons els organitzadors s'hi han sumat 60.000 persones i segons la Guàrdia Urbana eren unes 25.000. Fins a la plaça de la Universitat han anat arribant els manifestants des de diversos punts de la ciutat. Aquestes són les seves reivindicacions. GISELA CAMARERO, portaveu de la PUDUP "I seguim pagant molt més per una universitat que hauria de ser pública i per a totes i en el fons paguem més per menys qualitat, que és la que rebem. Per denunciar tot això i per exigir un diàleg, ja sigui amb els rectors, amb el senyor Antoni Castellà i fins i tot amb el senyor Mas-Colell, un diàleg que se'ns està tancant." XAVIER DOMENECH, membre del Comitè d'Empresa de la UAB "En aquests moment hi ha hagut professorat acomiadat en diverses universitats i els plans per a 2012 és acomiadar al voltant de 600 professors més, associats o lectors. El futur de la investigació i del coneixement d'aquest país se n'està anant en orris per unes retallades que són absolutament injustificades." Pels volts de les quatre de la tarda uns 200 estudiants han entrat al rectorat de la UB i l'han ocupat per celebrar-hi una assemblea. Tot apunta que hi passaran la nit per decidir com continuen canalitzant les seves reivindicacions.

Diverses associacions estudiantils, com la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP), reivindiquen que els estudiants estan pagant una universitat per sobre dels serveis que realment ofereix i asseguren que l’ensenyament que reben és de menys qualitat.

A més, per abordar la qüestió, reclamen diàleg amb els rectors de les diverses universitats, amb el secretari d’Universitats, Antoni Castellà, o fins i tot amb el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell. Un diàleg que, segons diuen, se’ls està tancant.

A tot això hi afegeixen que les retallades són “injustificades” i que provocaran que la investigació i el coneixement no tinguin futur en aquest país.