A primera hora del matí a la facultat d'economia i empresarials de la UB més de la meitat de les aules eren completament buides. Els pocs estudiants que s'han resistit a la vaga han hagut de defensar-se davant el piquets informatius per poder continuar. ANDRÉS MARÍN, Facultat d'Economia de la UB "Està molt bé intentar convèncer quins són els seus motius i que tots hauriem d'estar més implicats però no crec que sigui la menra entrant a classe, ni cridant i no deixant entrar a la universitat, em sembla una falta de respecte" PAULA VILACURTINA, Facultat de Dret de la UB "Crec que en part algunes de les coses que proposen per portar a terme les retallades que proposen, evidentment ens afecten a tots però en la situació que es troba el pais no crec que tampoc haguem de lluitar d'una manera tan estricta" BARBARA BELINDA, Facultat d'Economia de la UB "Tenia classe i al final no se ha hecho, yo no tenia pensado unierme a la huelga" Als passadissos de la facultat les empremtes dels universitaris que fan vaga eren totalment visibles. NADIA CANCÁN, ADE "Per reivindicar-te ho pots fer pacíficament sense destrossar el material de la facultat amb guixades, trencant el mobiliari i una sèrie de coses que no estic d'acord" Tampoc no s'han adherit a l'aturada part del personal d'administració i serveis ni part del professorat. ELISABET VILADECANS, professora d'Economia de la UB "Jo crec que la universitat té molts problemes que van força més enllà del que es reclama i es queden a vegades amb arguments molt simples i problemes que fa molts anys que estan sobre la taula i mai ningú no ha recordat i per tant jo crec que no és la manera i un pot protestar sense fer vaga." ESTER SUBIRÀ, professora de Màrqueting "No estic en contra de fer vaga en el sentit que comprec la situació però jo crec que tampoc s'arreglen les coses així , sóc una mica més estil a la japonesa, fer vaga treballant més." A la universitat central a mig matí ja no s'impartia cap classe i el rastre d'alguns manifestant era també evident. DÍDAC RAMÍREZ, rector de la UB "Que se sentin les veus i la veu de la ciutadania, evidentment és convenient. Insisteixo, sempre hi quan es faci dins d'un marc d'absencia de violència." Els estudiants van començar a escalfar motors ahir al matí amb una protesta davant el departament d'economia i coneixement, al vespre centenars d'universitaris es van tancar a les diferents facultats de la ciutat on s'hi han quedat tota la nit. És el cas de la UB del Raval . Aquesta és la segona vaga que convoca la comunitat universitària durant aqust curs. La primera va ser el 17 de novembre. En aquella ocasió els convocants van qualificar d'èxit el seguiment de l'aturada.

El personal absent ha rondat el 36%. Una dada estimada, ja que els treballadors del campus no ha pogut fitxar perquè el control horari estava segellat pels vaguistes, segons informa la UPF. Abans de les 10 h, 120 professors havien signat el control de presència.

Al Campus de la Ciutadella, s’hi han impartit 23 de les 71 classes previstes. Al Campus del Mar, en canvi, s’hi han fet 13 de 17 classes, però al de la Comunicació, al Poblenou, només s’hi han impartit nou de les 62 de programades.