Des que dimecres passat els Mossos d’Esquadra van desallotjar el bloc al número 9 del carrer de Sugranyes, a Sants, les famílies que ho han acceptat han estat vivint en habitacions d’hotels i pensions que els ha proporcionat el CUESB (Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona). El termini per a ells acaba aquest divendres, quan el consistori els deixarà de pagar aquests allotjaments d’emergència.

Els desallotjats en situació de vulnerabilitat poden entrar a formar part de la llista d’espera per accedir a un habitatge social. Fins llavors, i segons asseguren que els han explicat els Serveis Socials, els han recomanat que busquin un lloc per viure.  En una roda de premsa davant del Centre de Serveis Socials de les Cotxeres de Sants, alguns dels afectats han explicat que no tenen prou ingressos per fer-se càrrec del preu d’un pis o una habitació. Asseguren que van haver d’ocupar els habitatges ara fa tres mesos precisament perquè no tenien diners i reclamen a l’Ajuntament una solució que eviti que es quedin al carrer.

Per la seva banda, el consistori no entén les afirmacions de les famílies. Assegura que Serveis Socials no ha notificat en cap moment cap data límit i que els afectats continuaran tenint l’allotjament subvencionat fins que els trobin una solució més estable. Actualment s’està catalogant el cas de cada família segons els recursos de cadascuna i el grau de vulnerabilitat al qual estan sotmesos. Un cop el CUESB hagi emès una resolució, els assignaran els ajuts i l’habitatge corresponents.

Fonts municipals han explicat a betevé que hi ha dues famílies que han acceptat la proposta inicial d’allotjament provisional de l’Ajuntament en una pensió, sis s’han buscat un hotel que estigués al districte de Sants pel seu compte (també subvencionada pel consistori) i la resta estan vivint amb familiars o amics. Creuen que el malentès pot venir donat perquè algun hotel els hagi avisat que han de marxar perquè l’habitació on s’allotgin està reservada, però recorden que en tot cas el govern municipal seguirà finançant l’allotjament.

En el moment del desallotjament, al bloc del carrer de Sugranyes hi vivien 12 famílies amb 14 menors. Els afectats van aconseguir el compromís de l’Ajuntament que l’allotjament d’emergència tindria continuïtat fins a ser atesos als Serveis Socials. El síndic de greuges va anunciar divendres que investiga si s’han vulnerat els drets dels menors en aquest cas.