L’alcalde accidental, Jaume Asens, ha fet palesa amb un escrit per Facebook i una carta la seva “preocupació” pels dos “desallotjaments controvertits” d’aquesta setmana als carrers d’Entença i Sugranyes. En la missiva, Asens ha exigit una explicació pública al nou conseller d’Interior i exportaveu del Grup Municipal Demòcrata, Joaquim Forn. A través de Twitter, Forn ha respost que ja va parlar dimarts amb l’alcaldessa sobre aquest tema i ha acusat Asens de fer política de “baixa volada”.

L’alcalde accidental assegura que el “sorprèn que dos operatius tan importants i consecutius no hagin tingut cap explicació pública des de la seva conselleria, fet que ha contribuït a la confusió en la interpretació dels fets”. A més, alerta en la missiva que les informacions dels desallotjaments “aportades per les diferents parts són contradictòries” i demana a Interior que “faciliti tota la informació relativa al cas”. A més, destaca la importància que l’Ajuntament disposi de coneixement puntual sobre aquestes intervencions per donar atenció a persones en situació de vulnerabilitat i demana reunir-se amb el conseller tan aviat com sigui possible.

Dimarts al vespre els Mossos d’Esquadra van desallotjar les famílies que vivien en quatre pisos ocupats a Entença, 151, i aquest dijous al matí es van tapiar els immobles per evitar repetir aquestes ocupacions. Poques hores després, dimecres al matí, la policia va realitzar una operació similar a Sugranyes, 9, on 12 famílies es van quedar al carrer sense previ avís. Aquest dijous al migdia, els veïns han arribat a un acord amb l’Ajuntament perquè el CUESB els reubiqui en allotjaments de la ciutat.

Precisament, Asens ha felicitat els serveis d’emergència municipal per “actuar amb rapidesa”. L’alcalde accidental celebra que “s’han fet totes les gestions per oferir i atorgar a totes les famílies afectades allotjament provisional fins que es pugui trobar una solució estable”.

Forn respon a la carta d’Asens

A través de Twitter, el conseller d’Interior, Joaquim Forn, ha reaccionat dient que dimarts va parlar sobre aquesta qüestió amb l’alcaldessa, Ada Colau. També ha considerat “trist” que Asens faci política de “baixa volada” i li ha retret que la carta hagi arribat abans als mitjans de comunicació que no pas a la mateixa conselleria d’Interior.