El síndic investiga els darrers desallotjaments per si s’han vulnerat els drets del menor

Rafael Ribó ha decidit actuar d’ofici i ha sol·licitat informació sobre les famílies desallotjades aquesta setmana a Sants i l’Eixample

El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha començat a investigar d'ofici els últims desallotjaments als carrers de Sugranyes i Entença, l'un al barri de Sants-Badal i l'altre a la Nova Esquerra de l'Eixample. Ribó alerta de possibles vulneracions als drets del menor ja que, com a mínim en un dels casos, es van buidar habitatges on residien famílies. Al número 151 del carrer d'Entença, per exemple, entre els afectats hi havia una mare amb un fill de set anys.

Així doncs, el síndic ha sol·licitat a l'Ajuntament els informes socials de les famílies amb fills que van ser desallotjades i ha demanat, també, un document detallat sobre l'actuació dels serveis socials un cop els afectats van deixar de disposar d'habitatge. En aquest sentit, Ribó ha demanat que se li expliquin els protocols previstos en casos de desallotjament amb menors.

Tot i que encara està investigant els incidents, ja ha aprofitat per llançar una reclamació a través d'un comunicat: insta els Serveis Socials a "adoptar mesures específiques immediates davant la situació en què es troben els nens". Tot plegat, per garantir-ne els drets i, especialment, el dret a l'habitatge", afegeix.

D'altra banda, el síndic també ha sol·licitat informació al Departament d'Interior per esbrinar si, tant en un cas com en l'altre, s'havia comunicat el desallotjament amb antelació. En el comunicat emès, Ribó remet a l'article 3 de la convenció de les Nacions Unides sobre els drets dels nens, en què s'estableix que les administracions han de prendre les mesures apropiades per ajudar les famílies desemparades.