S’acosten temps de sequera per a les reserves del Banc de Sang i Teixits. Els donants habituals estan de vacances i, per tant, el nombre de donacions baixa, normalment, entre un 20 i un 30 %. Per aquest motiu la institució fa una crida per aconseguir que les reserves es mantinguin fins a l’11 de setembre.

Els punts de donació de sang de la ciutat tenen, durant aquests dies, les lliteres més buides que de costum. Els que van a donar són ben conscients de la situació que viu el dipòsit del Banc de Sang en el període de vacances. En Joan, per exemple, creu que “s’ha de ser solidari amb aquest tema”. Obrint i tancant el puny mentre dona sang a l’Hospital Clínic, afegeix que “avui jo en dono i potser un altre dia en necessito“.

Actualment hi ha en estoc unes 8.300 bosses de glòbuls vermells, una quantitat que el banc  vol mantenir fins l’11 de setembre. Però no només cal aquest component sanguini. També falten plaquetes i plasma. El director assistencial del Banc de Sang i Teixits, Lluís Puig, recorda que “malgrat les vacances i la calor, si tenim un moment, podem fer una transfusió de sang perquè hi ha pacients que indefectiblement necessiten aquests components sanguinis“.

Amics per sempre

Aquesta crida s’emmarca dins la campanya d’estiu del Banc de Sang, que enguany porta per títol “Amics per sempre”. L’objectiu és aconseguir 35.000 donacions des del 17 de juliol fins al setembre. Per això, l’entitat ha estat promocionant les donacions en grup, ja sigui en els habituals punts de donació o aprofitant alguna de les 300 campanyes que hi haurà aquest estiu a la província de Barcelona.