Des de l’Escola Pàlcam, al Baix Guinardó, s’estan plantejant ampliar els dies que es pot visitar l’exposició “Refugiats, una mirada humana”, que han fet els estudiants de tercer d’ESO en vista de l’èxit que ha tingut entre l’alumnat i els seus familiars. L’han preparada durant el trimestre i l’han obert al públic aquests darrers dies de curs però és probable que també es pugui visitar al setembre.

Primer, els alumnes van decidir ampliar l’àmbit de la mostra perquè els va interessar el tema. Havien de ser només unes fotografies però es van començar a documentar i van decidir explicar bé el conflicte amb plafons i vídeos. Després el professorat va engrescar els 1.200 estudiants del centre a participar en una altra activitat, la de pintar com els agradaria que fos la situació. A més, els alumnes de tercer de primària es van creuar cartes amb infants refugiats, que s’han acabat convertint en un dels punts forts de l’exposició que han fet els més grans.

Han comptat amb la col·laboració de voluntaris catalans als camps de refugiats, professorat universitari, fotoperiodistes particulars i de l’agència Reuters i del diari ‘Ara’. També han treballat en contacte amb l’Agència de l’ONU per als Refugiats, l’ACNUR, a la qual dedicaran exclusivament la col·lecta de diners que estan fent mentre dura la mostra.