INSERT “María te han robado...” El curt ‘Las joyas de la Corona’ comença amb un robatori. Els actors són els usuaris del Casal de Gent Gran Can Novell, que també n'han pensat l'argument juntament amb l'entitat ElParlante, que ha coordinat els tallers de teatre i el rodatge. INSERT Però el que semblava un robatori, finalment no ho és. Carmen Osuna i Antonio Olano, Casal de Gent Gran Can Novell “Quan arribem a una edat els fills són els amos i tu ja no tens dret sobre les teves coses, sobre les teves joies, que són teves. La Maria es va fer un 'lio' per poder fer el que ella volia.” Teresa Pérez, Casal de Gent Gran Can Novell (decla de 4 segons o així...) “Se les va guardar per vendre-les i després se'n va anar amb el Manolo.” L'objectiu del vídeo era que els avis triessin els tòpics que, creuen, acompanyen les persones grans per desmuntar-los. Asun Sánchez, Casal de Gent Gran Can Novell “Això de que sempre estem al metge, que quan dius alguna cosa és mama, esto no lo sabes, que no es de tu época o tu aquí quietecita ya estás bien.” Alfredo Cohen, director d’ElParlante “Es un corto hecho por ellas, escrito prácticamente por ellas, a través de dinàmicas, de juegos fueron apareciendo todos esos estereotipos que tenían dentro.” De moment, el curt està sent tot un èxit i no descarten repetir l'experiència com a actors.

Alfredo Cohen, director de l’entitat El Parlante, assegura que amb aquest projecte volien desmuntar la majoria de mites i tòpics que acompanyen les persones grans i van pensar que la idea de fer un vídeo podia ser molt exemplificadora. Primer de tot, es van fer una sèrie de tallers d’autoconeixement i teatre en què les persones grans van explicar com se sentien i,  després, es va fer el rodatge, molt guiat pels membres de l’equip.

Tots els participants van exposar les seves pròpies experiències per tal de poder construir el guió del curtmetratge. Al vídeo s’explica la història d’una àvia que fingeix que li han robat les joies per poder-se-les vendre i marxar de viatge a Cuba amb l’home del qual està enamorada. L’obra vol demostrar que les persones grans també se senten atretes per altres persones i que poden decidir què fer amb els seus diners.

Per a Cohen, treballar amb persones grans és un luxe. Assegura que són persones molt complidores, sempre arriben puntuals  i es preparen tot el material que necessiten per al taller. El projecte s’ha fet en col·laboració del districte de les Corts i els participants, que formen part del Casal de la Gent Gran de Can Novell, no descarten repetir l’experiència.