El mes de març va ser dels més plujosos del segle i, a més, l’última setmana d’abril també va ser plujosa. Els embassaments de les conques internes de Catalunya es troben per sobre del 76% de capacitat i el paisatge primaveral de la ciutat, i de bona part del país, és en plena època de floració.

Les dades de la Xarxa Aerobiològica de Catalunya alerten que aquesta setmana és una de les més complicades per a les persones amb al·lèrgies, especialment els afectats pel pol·len de la parietària.

Alguns noms del vocabulari popular amb què també es coneix la parietària són la rocamorella, herba de paret, herba de mur, herba de cargol, granadella o morella. Segons els experts, es tracta d’un al·lergen molt potent, el més important de la costa mediterrània, i amb poca transcendència a les comarques interiors. Provoca al·lèrgia quasi tot l’any, però amb més intensitat entre els mesos de març i octubre.

Els dies de vent, secs i assolellats, com els d’aquesta setmana, són els pitjors per a la concentració de pol·len. En aquestes ocasions, es recomana a les persones al·lèrgiques que evitin la utilització de laques, tabac, insecticides, perfums, espais amb molta concentració de contaminants, així com la realització d’esforç físic. Per contra, se’ls recomana estar a prop del mar o en llocs tancats.